Кол-центр Херсонобленерго
0552-48-06-20, 0552-48-06-06

Служба захисту економіки «Херсонобленерго» повідомляє про смертельну небезпеку

June 5, 2020

Енергетики б’ють тривогу: крадіжка електроенергії шкодить здоров’ю. А саме: використання в побуті, в закладах та підприємствах високочастотних генераторів, виготовлених кустарним способом. Застосовуючи дані пристрої для реалізації своїх недобросовісних цілей по заниженню показів спожитої енергії та виведенню з ладу електролічильників, «ділки-умільці» вбивають своє здоров’я та оточуючих. Навіть короткочасне перебування під впливом електромагнітного випромінювання здатне зруйнувати здоров’я їх самих, членів їхніх родин, а також від цього страждають сторонні люди.

При проведенні експертизи високочастотного генератора у спеціальному приміщенні метрологічної служби його випромінювання викликало нудоту, головний біль та запаморочення у членів комісії, у зв’язку з чим випробування були припинені.  

Лише уявіть, які фатальні наслідки матиме організм людини від впливу випромінювання на базах відпочинку, в торговельних центрах, магазинах та навіть у власних домівках, якщо міжнародними агентствами по вивченню раку, електромагнітні поля, що утворюються мобільними телефонами визнані канцерогенами. Експерти стверджують, що особливо вразливі до поглинання більшої кількості випромінювання діти та підлітки через те, що їхні тіла ще в процесі розвитку, а кістки набагато тонші, ніж у дорослих. Це може призводити до різних проблем зі здоров’ям і суттєво призупиняти здоровий і правильний розвиток. Тривалий та інтенсивний вплив випромінювання на організм людини призводить, в першу чергу, до функціональних змін в серцево-судинній і центральній нервовій системах. Результатом дії випромінювань є: загальна слабкість, підвищена втома, порушення сну, головний біль та біль в ділянці серця. З’являється роздратованість, втрачається увага, сповільнюються рухово-мовні реакції. Виникає ряд симптомів, які свідчать про порушення роботи окремих органів – шлунку, печінки, підшлункової залози. Погіршуються харчові та статеві рефлекси, змінюється склад крові, зафіксовані зміни на рівні клітин. Систематична дія випромінювання високої та надвисокої частоти на організм людини викликає підвищення кров’яного тиску, трофічні явища (випадіння волосся, ламкість нігтів).

Фахівці «Херсонобленерго» під час рейдових перевірок постійно відстежують недобросовісних споживачів, які у пошуках варіантів здешевлення рахунків за електричну енергію, вдаються до неправомірних дій: зупинки роботи лічильників, встановлення недооблікових розеток, пошкодження приладів обліку електроенергії, в тому числі і використання високочастотних генераторів випромінювання. Виявлення фактів розкрадання електричної енергії окремими громадянами та юридичними особами призводить до значних фінансових обтяжень та кримінальної відповідальності.

Лише з початку року за участі фахівців служби захисту економіки за результатами рейдових перевірок було складено 1160 актів про порушення загальною сумою майже 63,5 мільйонів гривень. Матеріали направлені до правоохоронних органів для порушення кримінальних справ.

Для встановлення порушників енергетики мають сучасне достатньо високотехнологічне обладнання для дистанційного визначення роботи пристрою, програмне забезпечення, досвід та напрацювання, щоб виявити найхитріші спроби безоплатного користування електроенергією.

Однак, високі штрафи та покарання за розкрадання електричної енергії, здоров’я не повернуть. Якщо Вам стало відомо про наявність таких пристроїв у будь-яких помешканнях чи то закладах, повідомте на гарячу лінію служби захисту економіки за телефоном 0552-421-666.

За інформацією служби захисту економіки АТ "Херсонобленерго" 

Нагору